Beleggen in gouden Krugerrand

Goud beleggen

Een goud belegging is in alle jaren al een goede manier van sparen geweest. Zolang geld niet meer is gekoppeld aan de goudprijs, gouden standaard, is de koers van goud een goede leidraad om te zien hoeveel ons geld in waarde is gedaald. De goudreserves bij de centrale banken slinken al jaren. Zonder reserves staan de banken zwak bij een financiële depressie. Zo zien we de laatste tijd de opkomende landen zoals China, Rusland en Brazilië hun goudreserves aanvullen. Dit om hun eigen valuta sterk te houden met de steeds aannemende inflatie.

In goud beleggen is een veilige manier van sparen. U moet goud dan ook meer zien als iets voor op langere termijn. Fysiek goud is altijd sterker dan gewoon geld omdat de waarde van uw geld steeds minder wordt. De goudprijs wordt enorm bepaald door de waarde van de Amerikaanse dollar. Doordat Amerika steeds vaker geld bijdrukt om de economie te stimuleren wordt de Dollar minder waard, inflatie, en zal de goudprijs stijgen.

Er zullen voor u nog meer redenen zijn om te beleggen in goud. Het risico dat uw bank omvalt en uw spaargeld boven de €100.000 kwijt bent is best realistisch.  Dit is onlangs nog voorgekomen bij de  SNS bank en de bank op Cyprus.

Uw rente bij de bank is lager dan de inflatie waardoor uw geld op de spaarrekening zelf minder waard wordt. Het vermogen wat u hebt opgebouwd wordt ook nog belast. Op goud wordt geen belasting geheven en is dus vrij van belastingen.

Genoeg redenen om te beleggen in fysiek goud, helemaal met de veranderlijke marktomstandigheden en de grotere vraag dan aanbod naar goud in de toekomst.

Hoe te beleggen in goud

Beleggen in fysiek goud kan op verschillende manieren. Dat kan in baren en in munten. Wanneer u een grotere som geld wilt beleggen in goud dan zijn goudbaren interessanter. Dit heeft te maken met het volume. Immers zult u veel munten nodig hebben voor een kilo goud. Het is ook best mogelijk om beide opties te benutten.

Voor de kleinere belegger zullen gouden munten een betere optie zijn. U kunt in kleinere hoeveelheden kopen en verkopen. Zo kunt u zelf makkelijker bepalen hoeveel u koopt en verkoopt. Dat is bij goudbaren toch anders. Een reden kan zijn om gouden munten weer als betaalmiddel te gebruiken wanneer er een hyperinflatie zou plaatsvinden. Geld is dan immers niks meer waard.

De Gouden Krugerrand als beleggingsmunt

Krugerrands zijn al jaren de meest verkochte beleggingsmunt ter wereld. In 1967, toen de regering van Zuid-Afrika besloot om de Zuid Afrikaanse goudindustrie te stimuleren, werd de Krugerrand geïntroduceerd. De munt was een betaalmiddel in eigen land. Dat is ook de reden dat de Krugerrand niet gemaakt is van puur goud zoals o.a. de Maple Leaf en de Golden Nugget.

De munt had geen vaste nominale waarde. De eerste Krugerrands werden alleen geslagen in 1 Troy ounce. Latere werden deze aangevuld met een ½, 1/4  en een 1/10.

De reden om de Krugerrand in een Troy ounce te slaan was simpel. De goudprijs werd in Troy ounce aangeduid. Dit was voor beleggers in goud een makkelijke manier om de waarde van de munt te bepalen.

De populariteit van de Zuid-Afrikaanse Krugerrand is nog steeds enorm. Ondanks de economische boycot onder het apartheidsregime en de komst van meerdere troy ounce gouden munten.

Bent u enthousiast geworden over het beleggen in gouden Krugerrands of andere vormen van beleggen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Het Goudwisselkantoor is al meer dan 25 jaar actief in de in- en verkoop van gouden munten zoals de Krugerrand. U bent van harte welkom in een van onze kantoren in Nederland. Altijd een Goudwisselkantoor bij u in de buurt.